09 226 08 80
Bevrijdingslaan 208 - 9000 Gent

Coronavirus Covid 19

* Corona info

Voor alle info ivm het coronavirus en de huidige maatregelen kunt u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Voor allerlei vragen kunt u terecht op de corona infolijn georganiseerd door de overheid. U kunt hen bereiken op weekdagen van 9-17u en in het weekend van 10-17u op het gratis nummer 0800/14 689.

Indien u vragen heeft over bv quarantaine, hoog of laag risico contacten, ... gelieve dan zoveel mogelijk naar bovenstaand nummer te bellen zodat onze lijn niet overbelast wordt en we bereikbaar kunnen blijven voor zieke mensen. 

Voor alle vragen ivm vaccinaties:

https://www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen

 

* Symptomen

Heeft u symptomen van de luchtwegen (hoesten, kortademigheid, druk op de borstkas, ...) , spierpijnen , smaak- en/of geurverlies, diarree, keelpijn, hoofdpijn, verkoudheidsklachten en/of koorts gelieve dan telefonisch contact op te nemen vooraleer naar de praktijk te komen. 

Blijf thuis ( ga niet werken, ga niet naar school) en vermijd contact met anderen indien u deze symptomen vertoont! 

 

* Coronatest voor vertrekkende reizigers

Gelieve hiervoor GEEN afspraak in onze praktijk te maken.

Het is momenteel erg druk bij de huisartsen en op die manier hopen we beschikbaar te kunnen blijven om zieke mensen op tijd te kunnen helpen.

Vertrekkers kunnen zich laten testen in 1 van de volgende perifere laboratoria in Gent:

Medilab: Gordunakaai 60, 9000 Gent, 09/222.02.72 ( afspraak via http://www.medilab.be)
Medina : Koning Leopold II-laan 1, 9000 Gent, 09/371.49.06
Labo Iliano: Schouteerpark 15, 9070 Destelbergen, 09/228.19.70
CRI: Industriepark 3, 9052 Zwijnaarde, 09/329.23.00

OF

in het testcentrum van UZ Gent via https://mijn.uzgent.be of 09 332 12 30

OF

in ziekenhuis AZ Sint-Lucas (straat 38, 09/224.64.45) Inschrijving aan de receptie van het ziekenhuis is noodzakelijk. Ook op zaterdag tussen 10u en 12u.

OF 

in ziekenhuis AZ Maria Middellares ( online afspraak maken via https://www.mariamiddelares.be/nl/zorgaanbod/behandelingen-en-testen/wil-je-een-coronatest-laten-afnemen

 

* Coronatest voor terugkerende reizigers

Gelieve hiervoor GEEN afspraak in onze praktijk te maken.

U zult na terugkeer een sms ontvangen met een CTPC code (corona test prescription code) waarmee u zich kunt aanmelden bij een testcentrum. Met de ctpc code kunt u dus rechtstreeks via mijngezondheid.be of via https://testcovid.doclr.be/ een afspraak maken in een testcentrum. 

 

* Testcentrum Jan Palfijn

Veel burgers moeten zich laten testen op COVID-19 terwijl zij slechts lichte of geen corona-symptomen vertonen. Het testcentrum is opgericht om de druk bij de huisartsen te verlichten, zodat zij zich kunnen focussen op mensen die ernstig ziek zijn.

Gentenaars zonder Covid-19-symptomen of met lichte symptomen (bv. minstens 2 van volgende: hoestje, hoofdpijn, keelpijn, neusloop, reuk-of smaakverlies, ...) die een hoogrisicocontact hadden of terug komen uit een rode zone kunnen zich laten testen in het testcentrum. 

Indien u een code via SMS gekregen hebt van de contactonderzoekers na een hoogrisico contact of bij terugkeer uit een rode zone kunt u zelf een afspraak maken in het testcentrum via deze link:

https://gent.testcovid.be/

U kunt de code om een test te laten uitvoeren ook krijgen via de bedrijfsarts of via de CLB arts op school. 

Op de website www.mijngezondheid.be kunt u zelf een quarantaine-attest aanvragen, dit hoeft dus niet via de huisarts te gebeuren.